Skip to content

La plataforma CaixaForum+ celebra el seu primer aniversari

El passat dimarts 13 de febrer va tenir lloc l’acte de celebració  del primer aniversari de la plataforma online CaixaForum+ ‘La cultura que t’espera’, especialitzada en difusió cultural i científica, impulsada per la Fundació ”La Caixa”, al CaixaForum de Barcelona.

L’acte va ser encapçalat per la Directora de La Fundació “La Caixa”, Elisa Durán, la Directora de CaixaForum+, Mireia Gubern, el divulgador científic Luís Quevedo, la compositora i autora d’Alexina B, Raquel García-Tomás i el Director del Festival In-Edit i Moritz Feed Dog, Uri Altell.

 

Mireia Gubern, Luis Quevedo, Raquel García-Tomás i Uri Altell

 

Xifres remarcables i novetats pel 2024

El balanç del primer any de funcionament i la presentació de les novetats principals per al 2024 van ser els eixos principals de l’acte. Es van recalcar les grans xifres obtingudes d’ençà del seu llançament. Durant els primers mesos de vida del projecte, la plataforma no ha parat de sumar continguts fins a arribar als 1.476 en l’actualitat, amb l’objectiu de convertir-se en la plataforma de referència en el món cultural i en la divulgació científica en llengua castellana.

Es va celebrar que la plataforma ha estrenat un total de 188 títols de formats molt diversos; entre sèries i llargmetratges documentals, entrevistes, pòdcasts, curtmetratges, diàlegs i debats, concerts, espectacles, etc. D’aquests, pràcticament la meitat (46 %) són produccions originals de la plataforma. A més, CaixaForum+ ha superat els 170.000 subscriptors i la gran majoria provenen d’Espanya amb un total de 160.938 subscriptors, seguit d’Argentina (2.851) i Mèxic (1.317). A més, el 2024 arriba carregat de nous continguts de qualitat vinculats al coneixement, a la ciència i a la cultura, i que tenen com a protagonistes noms propis de la talla d’Antoni Tàpies, Jorge Semprún, Victòria dels Àngels, Luis García-Berlanga, Pere Portabella i Torres Garcia, entre d’altres.

 

Elisa Durán durant l’acte de CaixaForum+

 

Oferta de continguts: El Club de Las Tres Pipas a CaixaForum+

L’oferta de CaixaForum+ s’ha anat ampliant amb la incorporació constant de continguts de més d’una vintena de col·laboradors: museus, festivals i institucions culturals nacionals i internacionals de referència, com ara el Museo Nacional del Prado, la Fundació Joan Miró, el Museo Guggenheim Bilbao, L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Festival de Granada o el Temporada Alta, entre molts d’altres.

Una de les incorporacions a la plataforma ha estat el pòdcast El Club de Las Tres Pipas, de la revista cultural Hänsel* i Gretel*, codirigida per Fèlix Riera i Llucià Homs. Una sèrie centrada en el món dels artistes per indagar, descobrir i revelar les seves perspectives davant de fets tan inexplicables com la inspiració, la bellesa, la veritat, el temps o l’atzar. La metodologia per desentranyar els secrets més profunds dels entrevistats és ben semblant a la que feia servir Sherlock Holmes: fumar diverses pipes per dotar a la ment la capacitat de divagar.

 

El pòdcast consta de dues temporades de dotze capítols cadascuna, en les quals hi han intervingut gairebé una trentena de professionals del panorama artístic i cultural; des de Marta Rebón a Albert Serra, Leonardo Padura, Marina Perezagua, Rafael Argullol, Ángeles Caso, Núria Labari, Ruiz-Domènec, Victoria Combalía, entre de molts i moltes altres. Actualment, ja està en marxa la tercera temporada del programa.

Llucià Homs, Victoria Combalía i Fèlix Riera a l’estudi de gravació | Imatge de Jordi Oliver
Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons