Skip to content

Pista Nº99 – Alerta Barcelona – Miquel Molina


 

 

Títol: Alerta Barcelona
Autor: Miquel Molina
Editorial: Libros de Vanguardia
ISBN: 9788416372546
Pàgines: 128
Any: octubre 2018
Idioma: Castellà

Les grans ciutats són les veritables propulsores del creixement econòmic i de la creativitat en el món, una influència que està per sobre d’estats i fronteres. Barcelona no ha parat d’escalar posicions i d’afermar el seu prestigi, fins que una certa autocomplaença col·lectiva ha erosionat el seu èxit. El llegat dels Jocs de 1992, exemple d’excel·lència i implicació de tots els sectors de la ciutat, va començar a diluir-en els fastos del Fòrum del 2004. En els últims anys, l’efecte del Procés i les polítiques d’Ada Colau, molt centrades en els temes socials però sense discurs cultural, obliguen a redefinir el model.

Cal recuperar el consens per impulsar els punts forts de la ciutat: la cultura, el llibre, la investigació, el sector tecnològic, els grans esdeveniments i congressos, l’esport, el pacifisme, la tolerància …

Miquel Molina, director adjunt de La Vanguardia, s’atreveix a detallar encerts i errors i a formular propostes concretes per al futur, entre elles la de rellançar Barcelona com a sortida al conflicte polític català.

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons