Skip to content

Pista nº343_El tamaño de las cosas-Vaclav Smil

Títol: El tamaño de las cosas. Una explicación del mundo

Autor: Vaclav Smil

Editorial: DEBATE

Any: 2024

Pàgines: 352

Les mesures poden explicar el món?

Per respondre a aquesta pregunta, el científic canadenc desplega un ambiciós anàlisi del principi rector més fonamental del nostre planeta: la mida, les lleis, límits i peculiaritats de la qual són clau per entendre la salut, la riquesa i fins i tot la felicitat. Mesurar l’escala, les proporcions i les simetries és tot un repte, sobretot quan es tracta de sistemes tan complexos com les economies, però comprendre-les ofereix riques recompenses.

Amb l’enfocament interdisciplinari que caracteritza la seva prolífica obra divulgativa, Smil recorre a la història, a les ciències de la Terra, a la psicologia i a l’art, entre altres àrees, per oferir una nova visió dels nostres reptes més grans, com la desigualtat, la propagació de malalties infeccioses i els estralls del canvi climàtic.

Aquest llibre sobre el que és gran, el que és petit i la relació entre tots dos, ens lliura una innovadora resposta a les grans preguntes sobre l’existència humana. La mida no és només una propietat més del que ens envolta, sinó que pot canviar la nostra manera de veure-ho absolutament tot.

Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*PUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons