Skip to content

Pista nº267_ L’atzar i les ombres — Julià de Jòdar

 

Títol: L’atzar i les ombres
Autor/a: Julià de Jòdar
Editorial: Comanegra
Pàgines: 888
Any: 2022

El cim narratiu de Julià de Jòdar, la trilogia L’atzar i les ombres, es reedita per primera vegada en un sol volum. L’autor revisa (i reescriu) una de les obres més importants de la història recent en el 25è aniversari de la seva primera publicació. El gran fris històric sobre la consciència popular dels barris industrials de la perifèria barcelonina.

Novel·la de novel·les sobre la persistència de la memòria col·lectiva. Un cabdell de vides mogudes per les passions, contra la repressió dels desitjos i a favor de la dignitat de l’ésser humà. Tres novel·les d’aprenentatge d’un adolescent en els temps més foscos que constitueixen el gran fris històric sobre la consciència popular dels barris industrials de la perifèria barcelonina. No són frases de farciment. La trilogia de Julià de Jòdar que va arrancar el 1997 amb L’àngel de la segona mort (la segueixen El trànsit de les fades i El metall impur) va acumular cinc dels principals premis del país, va causar una sotragada feliç en el panorama literari català i ha quedat com una parada imprescindible en qualsevol llista de les millors obres del nostre segle. Aquesta edició la reuneix per primera vegada en un volum, exhaustivament revisada —de fet, reescrita— per l’autor.
«Per més que els esperits altruistes propugnin la fraternitat universal entre els éssers humans, la gent educada sap adobar-se l’amor, mentre que la pobra gent se l’ha d’empassar cru.»

Aquest és el divuitè títol de la col·lecció «Narratives»: talent i llibertat creativa per fer créixer la nostra literatura. Amb Comanegra també ha publicat Els vulnerables (2018).

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*PUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons