Skip to content

Pista nº218_Àfora — Neix el nou ‘hub’ de pensament del Grup Focus

Daniel Martínez, Pere Aragonès, Ada Colau i altres autoritas. © Sergi Panizo.

 

Coincidint amb els seus 35 anys d’existència, el Grup Focus presenta Àfora, un ambiciós projecte que vol esdevenir un àmbit de reflexió i d’activitats que, prenent com a base la vivència escènica, incideixi en la vida artística, cultural i social. Un hub de pensament que vol potenciar l’espai humà com a camp de relació, de debat, de curiositat, d’intel·ligència compartida; proporcionant recorreguts per les diferents sensibilitats de l’activitat teatral.

Àfora està formada per 5 branques que defineixen la seva activitat. La primera d’elles és la Fundació Romea, creada fa vint anys per Focus amb la voluntat d’investigar formes artístiques per activar termes com el fervor, la passió, el sublim, la bellesa o la inspiració que paradoxalment provoquen incomoditat. Àfora potenciarà les activitats de la Fundació Romea.

Segonament, Àfora Edicions, el segell de l’empresa per emparar la voluntat de permanència de l’activitat d’Àfora, i la rellevància conceptual i estètica de seleccionats textos i creadors. El tret de sortida el marcaran Màrius Serra amb la publicació de Fer Mutis (Mutandis). 35 focus verbals en les arts escèniques, la tercera edició de Pre-Ocupaciones, i Paraíso perdido, publicació de l’adaptació teatral d’Helena Tornero del text de John Milton amb il·lustracions de Paula Bonet.

La tercera branca serà Cinquena Paret, el mur i el punt d’intersecció entre el teatre i el carrer, entre els artistes i la societat. És un punt de trobada que permetrà atrapar conceptes sorgits de l’escenari i portar-los al camp de la filosofia, per analitzar-los des de diferents angles i formats.

Platea 618 serà una quarta branca, nascuda per contribuir a un major coneixement entre els professionals del sector de Barcelona i Madrid. Àfora promourà diverses activitats entre les quals es troba la creació d’un portal web professional al servei dels agents del sector, dels mitjans de comunicació especialitzats i de les institucions, que inclourà informació conjunta de les cartelleres i de l’activitat escènica de les dues ciutats.

Finalment, Espectadors obrirà una línia directa de relació amb els públics, que s’iniciarà amb el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre que se celebrarà a Barcelona el proper mes de maig. Un congrés de, per a i amb els espectadors de teatre, que el formaran una 50ª d’espectadors, de 25 països dels 5 continents.

 

 

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*PUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons