Skip to content

Pista Nº 62 – Poesia Brossa – MACBA

“L’art m’interessa com a aventura. Quan hi ha una cosa que té unes lleis fixades, em deixa d’interessar. El veig com una aventura oberta.”
Joan Brossa

L’exposició Poesia Brossa revisa l’obra de Joan Brossa a partir d’aquesta premissa essencial.

Des dels primers llibres fins a les últimes indagacions plàstiques, passant pel teatre, la música, el cinema o les arts d’acció, Poesia Brossa presenta l’extensa i diversa producció de Joan Brossa procurant defugir l’immobilisme de les convencions museístiques i subratllant-ne tres aspectes que la singularitzen: l’oralitat, la performativitat i l’antipoesia. També es proposa recuperar un Brossa subaltern, que parla amb aquella veu baixa que reivindicava Cabral de Melo i que no té res a veure amb l’intimisme, sinó amb la condició de classe.

En el recorregut, a través de més de 700 obres, es revisiten les relacions de Brossa amb creadors com Joan Miró, Antoni Tàpies, Pere Portabella, Josep M. Mestres Quadreny o Carles Santos, i es posa en diàleg la seva poesia amb la d’altres artistes de la mateixa constel·lació: Marcel Mariën, Nicanor Parra i Ian Hamilton Finlay.

L’exposició, comissariada per Teresa Grandas i Pedro G. Romero, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, gràcies a la qual s’hi ha pogut incloure una vasta selecció de documentació, i amb el suport de Acción Cultural Española (AC/E) i l’IRL Institut Ramon Llull.

*
Poesia Brossa
MACBA
Del 21.09.17 al 25.02.18

Published inPistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons