Skip to content

Pista nº 342_Una ciutat desconeguda sota la boira. Noves imatges de la Barcelona dels barris

Título: Una ciutat desconeguda sota la boira. Noves imatges de la Barcelona dels barris

Autores: Laia AbrilBleda & Rosa, Gregori Civera, Gilbert Fastenaekens, Brigitte Van Minnenbruggen, Raquel Friera, Creadoness, José Luis Guerin, Manolo Laguillo, Pilar Monsell, Mabel Palacín, Pedro G. Romero, Martha Rosler, Carmen Secanella, Jeff Wall, Jorge Yeregui.

Comissariada per Jorge Ribaltacuradoria adjunta per Blanca del Rio.

Ubicació: MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Dates: Del 21 de junio de 2024 hasta el 12 de enero de 2025

Aquest projecte fotogràfic sobre la Barcelona actual, vista des dels barris perifèrics sorgits de l’onada migratòria de la postguerra, s’inscriu en una tradició local de projectes fotogràfics sobre processos urbans des del període olímpic. Una tradició crítica i ciutadana, que entén la fotografia com a contradiscurs de la publicitat.

El projecte inclou un total de tretze encomanes, alguns de caràcter transversal que travessen diversos barris, i altres de caràcter molt específic que es plantegen com a casos destudi. També es combinen diferents enfocaments als encomanes, uns més topogràfics, altres més socials. Tot i que aquest és un projecte eminentment fotogràfic, inclou algunes trameses audiovisuals en format cinema o vídeo.

Aquesta exposició ha estat produïda en col·laboració amb el MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, ​​Foment de Ciutat SA i Institut de Cultura de Barcelona en el marc del Pla de Barris 2021-2024 de l’Ajuntament de Barcelona.

Seguir llegint

Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*PUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons