Skip to content

Pista Nº 130 – Adolf Tobeña – Talento Desperdiciado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Títol: Talento Desperdiciado
Autor: Adolf Tobeña
Editorial: Ed Libros
ISBN: 978-84-09-13307-9
Pàgines: 162

 

Quin és el paper de l’escola a l’hora d’orientar i propiciar el talent? És a dir, més enllà de garantir una sèrie d’habilitats cognitives i de contribuir, així mateix, a temperar les maneres de comportar-se a la plaça pública, ¿en quina mesura l’escola pot ajudar o perjudicar l’eclosió, el cultiu i l’enlairament del talent? Aquest és el punt de partida de Talento desperdiciado, el nou assaig d’Adolf Tobeña. L’escola és molt important per a l’horitzó vital dels estudiants, però no és decisiva.


L’educació reglada té un paper essencial i ineludible en la formació de les successives fornades de candidats a ciutadans autònoms, competents i cultes, però no és el factor crucial per als itineraris individuals; ni ho és tampoc dels rendiments professionals i socials que s’aconsegueixen assolir més endavant.


La bona escola compleix un paper auxiliar formidable. Imprescindible, en realitat. Però és tan sols una acompanyant més. Una acompanyant que pot ser magnífica, notable o mediocre, segons els casos, encara que amb una influència secundària per anar fixant el curs de les trajectòries personals dels alumnes.


Descarrega aquí les primeres pàgines.

Published inARTICLES DE HÄNSEL* i GRETEL*PISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons