Skip to content

Pista Nº 120 – Lluís Hortalà – Guillotina

 

 

 

 

 

 

 

Títol: Guillotina

Artista: Lluís Hortalà

Lloc: Centre d’Art Tecla Sala

Fins al: 21 de juliol

 

 

Lluís Hortalà transforma el trompe-l’oeil en una màquina de pensar. A partir de les rèpliques pictòriques de dues llars de foc —les de Maria Antonietta i Madame du Barry— i dels sòcols dels museus del Louvre de París i de la National Gallery de Londres, l’exposició indaga en les estratègies que desplega el poder per consolidar-se. D’una banda, les llars de foc exemplifiquen les disputes personals entre que varen tenir lloc entre la futura reina de França i l’amant de Lluis XV i la seva repercussió en la diplomàcia europea del segle XVIII.

De l’altra, el museu, fill del mateix moment revolucionari que va posar fi a la vida de les dues dames, apareix aquí com la guillotina que va propiciar abruptament un canvi d’època, al mateix temps que un canvi irreversible en l’estatus de l’art en el món occidental.

Lluís Hortalà (Olot, 1959) viu i treballa a Barcelona. Al llarg de la seva carrera ha exposat tant en galeries i museus com Le Carré (Nimes,), Delfina Foundation (Londres), BombasGens Centre d’Art (Valencia), Arts Santa Mònica (Barcelona) i la Fundação Calouste Gulbenkian (Lisboa). Les seves obres formen part d’importants col•leccions nacionals i internacionals: Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (Madrid); Col•lecció Fundació “la Caixa” (Barcelona); Col•lecció Artium, (Vitòria); col•lecció Per Amor l’Art (València); Fundació Marcelino Botín (Santander); Trust Fundation (Washington DC); Col•lecció Fundació Banc de Sabadell (Barcelona).

Comissariat: Oriol Fontdevila.

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons