Skip to content

Pista Nº 108 – Manuel Cruz – Dar(se) cuenta

 

Títol: Dar(se) cuenta
Autor: Manuel Cruz
Editorial: ED Libros
ISBN: 978-84-09-05509-8
Pàgines: 190

 

L’expressió que dona títol al nou llibre de Manuel Cruz, dar(se) cuenta, amaga un doble sentit, perquè fa al·lusió per una banda al fet d’adonar-se del què estem fent i també a la responsabilitat de donar explicacions de les conseqüències dels nostres actes.
L’autor se serveix d’aquesta expressió a mode de fanalet o llanterna amb la qual orientar-se en una doble travessa. D’una banda, la que ve anunciada des del mateix subtítol i que parteix d’un determinat passat per arribar a un present determina. De l’altra banda, en l’assaig s’aixeca acta també d’una segona travessa de diferent naturalesa, la posada en pràctica de les idees, és a dir, el pas que hi ha de l’activitat intel·lectual al compromís polític.
La conclusió que es desprèn d’aquest doble viatges és que, en realitat, els dos sentits de l’expressió Dar (se) cuenta, lluny de constituir una curiosa ambigüitat o una simple broma del llenguatge, representen en realitat les dues cares d’una mateixa moneda. O, si es prefereix, que el viatge de la teoria a la pràctica té camí de tornada.

Llegeix aquí les primeres pàgines del llibre.

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons