Skip to content

Pérez de Rozas — Pasqual Maragall i Yoko Ono

Foto: Pérez de Rozas, Inauguració de l’exposició en homenatge a John Lennon en presència de l’alcalde Pasqual Maragall i la vídua del cantant, Yoko Ono , 14 de juny de 1989.
* Imatge cedida per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB).

 

 

L’exposició Imagine: John Lennon s’inaugurà el 14 de juliol de 1989 al mític Casal de Joves dels Transformadors, una mostra que reunia dibuixos, litografies, fotografies, vídeos i material, en molts casos inèdit, relacionat directament amb Lennon.

A l’acte oficial d’inauguració, estigueren presents la vídua del cantant, Yoko Ono, i l’alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall. L’alcalde Maragall fou puntual. Yoko Ono arribà vint minuts més tard a bord d’un Mercedes blau, vestint una camisa blanca i uns ajustats pantalons negres. L’artista va complimentar a la ciutat i va manifestar que estava molt feliç que l’exposició s’exhibís “en una ciutat tan meravellosa com Barcelona”.

Els diaris de l’època diuen que “en acabar la poc emotiva inauguració”, a la qual van assistir unes 300 persones i durà poc més de dos quarts d’hora, la vídua del Beatle i l’alcalde es van prendre una orxata en un establiment proper”.

La nit de la inauguració, a la cèlebre sala Zeleste (actualment Razzmatazz), es celebrà un concert homenatge a la memòria del Beatle, amb la participació de diferents artistes espanyols com Diego Cortés, Claustrofobia i els madrilenys Desperados, Mercedes Ferrer, Pablo Carbonell (Toreros Muertos) o Alberto Comesaña (Semen Up), Ramoncín, Carlos Segarra, Santi Carulla (Los Mustang) o Leslie (Los Sírex), entre altres.

Published inArxiu fotogràficPUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons