Skip to content

Doble pista nº 330_La casa tapiada-Julià de Jòdar + Imagen lenticular de Carlos Pazos con una pipa-Carlos Pazos

Títol: La casa tapiada

Autor: Julià de Jòdar

Editorial: Comanegra

Any: 2024

Pàgines: 492

El senyor Lotari, escoliasta de capçalera del gran novel·lista desaparegut Gabriel Caballero, va morir quan estava a punt d’endreçar la biografia de l’escriptor entre 1962 i 1977. Una teranyina trenada per centenars de veus que despullen i escabetxen sense pietat tant l’home concret com totes les cares i caretes de l’antifranquisme dels anys seixanta i setanta. El món cultural i intel·lectual, la disputa entre grups (i egos) de l’esquerra i el catalanisme, les infidelitats als ideals i a les persones, la Gauche Divine, les Jornades Llibertàries… I al mig, tastant totes les olletes sense ficar-se fins a la cintura en cap fangar, un dels autors mes importants de les últimes decades. És mes: un geni. Perque el Gabriel era un geni, ¿oi, senyor Lotari? La continuació de l’aclamada trilogia L’atzar i les ombres s’ha fet esperar divuit anys, perque calia pouar molt endins.

***

T2- El Club de Las Tres Pipas en CaixaForum+, aquesta setmana amb Carlos Pazos ‘Imagen lenticular de Carlos Pazos con una pipa’

Carlos Pazos durant la gravació del pòdcast El Club de Las Tres Pipas | Imatge de Jordi Oliver

Convidat: Carlos Pazos

Títol: Imagen lenticular de Carlos Pazos con una pipa

Presentadors: Llucià Homs i Fèlix Riera

Idioma: castellà

Duració: 52min

Creació de Hänsel* i Gretel*.
Música: Mauricio Villavecchia
Fotògraf: Jordi Oliver

Llucià Homs i Fèlix Riera es troben immersos en un diàleg profund amb Carlos Pazos. Exploren junts la postura de l’artista en el segle XXI enfront de l’art, abordant qüestions fonamentals com el propòsit i la funció dels museus. Així mateix, reflexionen sobre la complexa relació de l’artista contemporani amb la inspiració, indagant sobre qui ostenta l’autoritat per a definir els límits del bon i mal gust.

ESCOLTA AQUÍ EL PÒDCAST 

Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*PUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons