Skip to content

Doble pista nº 329_Diez horas con Alberto García-Alix-Alberto García-Alix + El rey y el filósofo-Manuel Arias Maldonado

Títol: Diez horas con Alberto García-Alix

Autor: Alberto García-Alix

Editorial: La Fábrica Editorial

Any: 2022

Pàgines: 160

“La fotografia és l’arma d’un crim”, diu Alberto García-Alix en aquesta conversa amb Alberto Anaut, editor i president de La Fábrica. “És un arma d’extrema i refinada maldat”, continua Alix. “Fereix on més fa mal, sense pietat”.

Reflexions profundes d’un dels fotògrafs espanyols més importants de les últimes dècades, que recorre amb cruesa i honestitat una carrera artística lligada a la seva relació amb les drogues, la malaltia i la pèrdua, experiències vitals al límit que han modelat un pensament tràgic de la vida que queda reflectit en les seves poderoses fotografies. En aquestes pàgines, l’artista submergeix en els records d’una de les èpoques més intenses de la història d’Espanya, acabada d’entrar la democràcia, així com en la relació amb els amics que van marcar la seva vida, com Ceesepe o Fernando Pais, o el poder guaridor de la fotografia.

Aquest volum forma part de l‘Arxiu de Creadors, una sèrie que recull el testimoni dels grans noms de la cultura espanyola en primera persona. Un projecte ideat per conservar i transmetre el llegat de les persones més valuoses del nostre temps.

***

T2- El Club de Las Tres Pipas a CaixaForum+, aquesta setmana amb Manuel Arias Maldonado ‘El rey y el filósofo’

Arias Maldonado durant la gravació virtual del podcast El Club de Las Tres Pipas | Fotografia de Jordi Oliver

Convidat: Manuel Arias Maldonado

Títol: El rey y el filósofo

Presentadors: Llucià Homs i Fèlix Riera

Idioma: castellà

Durada: 39min

Creació de Hänsel* i Gretel*.
Música: Mauricio Villavecchia
Fotògraf: Jordi Oliver

En aquest episodi, Llucià Homs i Fèlix Riera es troben virtualment amb Manuel Arias Maldonado. Durant aquest diàleg, exploren temàtiques profundes, com ara l’exercici del poder, la inclinació de pensadors i artistes a sucumbir i involucrar-se en projectes polítics totalitaris, així com l’evolució del poder sota la influència del catolicisme. Així mateix, reflexionen sobre la manera en què es gestionarà el poder en l’imminent futur, que sembla encaminar-se cap a una catàstrofe global, i com es podrien implementar mesures per a prevenir-la.

ESCOLTA EL CAPÍTOL AQUÍ

Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*PUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons