Skip to content

ARTTE: l’afterwork artístic de l’Eixample esquerre

IMG_4121

Comencem l’any 2017 brindant a la barra d’una cocteleria. De fons sona música de jazz. No ens hem entaforat a cap cofurna de Ciutat Vella (de moment, vaja, tenim tot l’any :-)). Del carrer estant ningú diria que al número 83 del carrer Muntaner s’hi amaga un espai gran, lluminós i camaleònic de més de 400 metres quadrats on s’hi desenvolupa tanta activitat artística.

ARTTE és un espai versàtil: cafeteria, restaurant, cocteleria, sala de concerts i d’exposicions. Tots els racons del local estan esquitxats d’art i de la decoració de Lázaro Rosa-Violán (i qui no coneix a aquestes alçades de la pel·lícula la trajectòria d’aquest dissenyador, artífex de l’interiorisme de restaurants de Barcelona com El Nacional, Bocachica, Chez Coco, Casa Paloma, Bardot, Ultramarinos o Big Fish?).

A l’entrada del local, secció cafeteria, s’hi troba “The Wall”: un mur d’art efímer que és intervingut cada dos mesos i mig per un artista diferent. Actualment hi podeu trobar el mural de l’artista japonès resident a Barcelona Yoshi Sislay (si heu anat mai al restaurant japonès Tatami Room -al Poble Sec- hi trobareu un mural seu a la planta baixa).

L’espai central d’ARTTE va ser durant força temps una zona íntegrament dedicada al món del te on s’hi podia trobar una botiga de venta al detall i una taula de preparació del te (aquesta darrera encara hi és). Des del passat mes de setembre, la botiga ha deixat pas a una esplèndida barra de cocteleria d’autor capitanejada pels mixòlegs Pablo Martín Pelatti i Ilân Arca; un preàmbul en forma d’aperitiu abans d’entrar a la gran sala del local.

Còctel en mà, un ampli menjador-restaurant dóna la benvinguda a un comensal que encara roman perplex i amb la boca oberta sense saber ben bé on ha posat els peus. No acaba d’entendre res però no vol marxar: s’hi respira una espècie de magnetisme elegant. Observa com hi ha gent que ha anat a sopar per tastar la cuina d’Enric López, es fixa en que altres persones esperen a que algú pugi al bell mig de l’escenari. Potser sonarà el piano de cua que hi ha a la sala. Potser no. Cap la possibilitat de que, envoltant les quatre parets de la sala, s’hi projectin unes imatges o que de sobte punxi Pablo Skaf (actual director d’operacions a Espanya i Portugal per a la plataforma Deezer). Chi lo sa...

La programació artística que ofereix ARTTE és vasta tant des del punt de vista de les disciplines artístiques que hi acull, com de la quantitat d’artistes que hi han anat passant. Així, a la seva agenda hi trobareu propostes relacionades amb les arts plàstiques (a través dels murals de l’entrada i de les obres de fotografia o pintura que s’exhibeixen a les parets del restaurant), les arts digitals (mitjançant la projecció de documentals), les arts escèniques (microteatre, música, improvisació, cabaret musical, dansa…) o combinacions d’aquestes tres. Les possibilitats tendeixen a infinit.

IMG_4112 2

La feinada d’organitzar aquest batibull artístic recau sobre la Claudia Crego qui, juntament amb en Mario Fradera (impulsor i propietari del local), organitza l’agenda tenint en compte el panorama artístic de cada moment. Ambdós tenen vocació de donar impuls i visibilitat a artistes emergents, especialment de Barcelona, però no de manera exclusiva ni excloent. En un cicle anomenat “Dones amb veu” hi van cantar artistes locals que s’han anat consolidant com poden ser Maria Rodés o Marion Harper.

Les actuacions cobreixen també l’estrat internacional. Sense anar gaire lluny, la setmana passada hi va actuar la cantant, guitarrista i trompetista Sarah Kramer, artista que sol tocar amb Stephen Hodges (bateria de Tom Waits), Jeff Turmes (baixista de Tom Waits), Rick Holmstrom (guitarra de Mavis Staples) o que inclús va tenir la sort d’acompanyar a Leonard Cohen en alguns dels seus concerts.

Figures reconegudes en el món del jazz tenen sempre cabuda a ARTTE. Així, durant aquest mes de gener s’hi han previst actuacions del pianista i compositor Marco Mezquida o de la contrabaixista Giulia Valle, una de les personalitats més carismàtiques de l’actual escena “post jazz”.

Voleu saber el darrer “sarao” que han organitzat? És un esdeveniment pioner a la ciutat: “WIFI IS OVER!”. El primer dijous de cada mes Artte es transformarà en un espai sense wifi, sense mòbil, sense alcohol però amb mocktails (cocteleria amb superaliments i nutrients) i amb sessions de música analògica. La inauguració d’aquest cicle serà el proper 2 de febrer.

Estigueu atents a la programació que ARTTE va teixint un mes darrere l’altre. Potser és un local discret i que passa desapercebut, sí, però precisament per això us asseguro que mereix la vostra visita. Qualsevol excusa (anglicismes inclosos i permesos) és bona: un sopar business, un meet-up amb els amics, una cita tinder, un afterwork amb els companys de feina o un wifi is over.

 

Coordenades:

  • Adreça: Carrer Muntaner, 83 C
  • Telèfon: 93.454.90.48
  • Horari: Dimarts i dimecres de 16:00h a 01:00h; de dijous a dissabte de 16:00h a 02:00h. Diumenge i dilluns tancat.
  • Correu electrònic: info@artte.es
  • Xarxes socials: Facebook; Twitter; Instagram

 

Published inComerços i centres culturals de Barcelona
Simple Share Buttons