Skip to content

La Cultura truca a la porta de l’Ajuntament de Barcelona

Parafrasejant Aristòtil, no hi ha existència digna sense vida bona i cultura. Quines propostes culturals a Barcelona? Oblidem-nos dels programes i deturem-nos en qui assessora als aspirants.

Barcelona en Comú. Joan Subirats enumera idees (Bernat Puigtobella, Núvol), parla de la cultura a la ciutat (Joan Subirats, La Vanguardia), de dissociar la política dels continguts, de l’Hermitage i si cal competir amb Madrid, París o Londres (Xavier Cervantes, Ara). També planteja la qüestió de la “motxilla cultural” (Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País).

PSC. Xavier Marcé es mostra contra la precarietat del sector  (Xavier Marcé, Ara) i a favor dels drets d’autor (Xavier Marcé, Ara). Exigeix un model cultural propi  (Xavier Marcé, El Periódico), reflexiona i proposa (Xavier Marcé, Hänsel* i Gretel*).

ERC. Gemma Sendra aposta pel mecenatge i l’apoderament ciutadà (Tornaveu), una creativitat que aixequi un clúster cultural al sud d’Europa (Cercle de Cultura) i quan era membre del CoNCA, va reivindicar recursos i equipaments al territori (Gerard E. Mur).

Junts Per Catalunya. Ferran Mascarell aborda la cultura catalana (Tornaveu),  defineix el perfil del regidor de cultura (Bernat Puigtobella, Núvol)  i es pronuncia sobre l’IVA, la fiscalitat, els  drets d´autor i la iniciativa privada (Miquel Font, Nació Digital).  

Barcelona pel Canvi-Ciutadans. Amb una assessoria cultural compartida, Manuel Valls sintetitza propostes en el seu programa electoral i explica que vol una Barcelona que sigui lloc de trobada cultural (Manuel Valls, Discurso Almuerzo en Barceloneta).        

Partit Popular. Sense programa explícit en cultura, cal consultar la pàgina 64 del programa del PP a las “elecciones, generales, autonómicas y municipales”.  

Capgirem Barcelona. En la Proposició de compromís independentista de la CUP, esmentant el suport a qualsevol candidat a l’Ajuntament, no hi surt la paraula “cultura”. Per orientar-se, son útils les propostes –pàgina 82- del Programa Municipals 2015.

Barcelona és Capital. Jordi Graupera -amb la col·laboració dels voluntaris- exposa “les propostes estrella” que han estat escollides en un procés participatiu obert.   

I qui vulgui conèixer les idees dels partits fetes davant el públic, té al seu abast les cròniques de l’acte La cultura a debat, organitzat per l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) i l’Ateneu Barcelonès (Laura Serra, Ara) i (Clàudia Rius, Núvol).

Published inFocus Press Cultura

One Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons