Skip to content

Àfora Focus presenta el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre

 

Àfora Focus presenta el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre, que es durà a terme del 24 al 26 d’octubre al Teatre Romea. El període d’inscripcions al Congrés ja està obert. Podeu trobar tota la informació clicant aquest enllaç.

El passat 15 de juny es va presentar al Teatre Romea de Barcelona el I Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre. La nova i pionera proposta d’Àfora Focus, hub del pensament del Grup Focus, que posa en el seu eix vertebrador als espectadors, a qui pretén posar cara i donar veu, fent-los protagonistes d’un Congrés únic al món. L’acte va estar presidit per Daniel Martínez de Obregón, President del Grup Focus, que va remarcar que es “tracta d’un congrés de, per a i pels espectadors de teatre”.  El va acompanyar Pepe Zapata, comissari del Congrés Internacional, que va destacar que hi participaran uns 50 congressistes i personalitats convidades de més de 25 països diferents.

Aquesta nova iniciativa compta ja amb la confirmació tant d’espectadors convidats de tot el món com de ponents experts en la matèria com: Antonella Broglia, d’Itàlia; Zavel Castro, de Mèxic; Katya Johanson, d’Austràlia; Roger Bernat i Antonio Monegal, de Catalunya, entre d’altres.

En aquesta primera edició, el Congrés abordarà temàtiques relatives a la diversitat, la participació i la transversalitat dels públics de les arts escèniques en diferents formats (conferències, tallers,  sessions plenàries, visites, accions artístiques, etc.)  que es duran a terme al llarg de les tres jornades i el Congrés culminarà amb la creació i lectura del Manifest de Barcelona d’Espectadors de Teatre.

El Congrés va dirigit a espectadors teatrals (representants d’associacions, amants de les arts escèniques, responsables de projectes), a creadors i artistes interessats a conèixer i enfortir les motivacions dels espectadors, a administracions públiques (responsables de polítiques culturals), a gestors culturals, a investigadors i consultors experts en anàlisis d’audiències.

Tindrà lloc de forma presencial al Teatre Romea i es podrà seguir en streaming a través de la plataforma immersiva online creada especialment pel Congrés.

Les llengües oficials del congrés seran el català, el castellà i l’anglès.

Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPeriodisme cultural i altres pistesPUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons