Skip to content

Pista Nº 73 – Andrea Köhler – El temps regalat

 

 

 

Autora: Andrea Köhler

Llengua català
ISBN: 978-84-17214-17-3
Data primera edició: Gener del 2018
Editorial: Angle Editorial

 

La periodista alemanya Andrea Köhler és corresponsal a Nova York de la secció de cultura del diari suís Neue Züricher Zeitung. Des de la ciutat que mai dorm ni s’atura, va escriure aquest assaig sobre l’espera, amb l’esperança de poder assenyalar el gust per la lentitud i la paciència.

La vida està teixida per un fil continu d’esdeveniments i esperes. «Esperar és una llauna» -diu la primera frase del llibre-, però esperar és inevitable; és una cosa que fem constantment: Esperem una trucada, la fressa de la clau al pany, el proper acte i la rialla després de la broma. Esperem que cessi un dolor i que la son ens rendeixi o que el vent es calmi.

Els ineludibles moments d’espera ens permeten valorar el nostre passat però també configurar el futur. No hi ha creixement ni autèntic desenvolupament sense espera i la recompensa exigeix sempre un cert retard, perquè la gratificació immediata acaba per deixar-nos insatisfets.

En aquest assaig literari, Andrea Köhler recorre passatges clau de diferents obres del pensament i la literatura occidentals per fer-nos veure que l’espera és, segurament, la més fonamental de les vivències humanes.

Published inPistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons