Skip to content

PISTA Nº 15 > Cities in the 21st Century – Editat per Oriol Nel·lo i Renata Mele

Imatge llibre Pista 15

Cities in the 21st Century

Editat per Oriol Nel·lo i Renata Mele

Editorial Routledge

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui us volem recomanar un llibre que ofereix una acurada panoràmica sobre com diferents ciutats estan enfrontant-se al seu creixement, un tema que creiem sacseja la realitat actual de Barcelona, que es replanteja quin ha de ser el seu model i quin ha de ser el paper que en ell han d’assumir la cultura, el coneixement o les tecnologies de la informació. Aporta informació i anàlisi sobre la xarxa global de ciutats, els models urbanístics, el problemes medi ambientals, el desenvolupament socioeconòmic i el repte de la governança urbana.

Aquest són alguns dels aspectes de que parla Cities in the 21st Century, un llibre en el que participen una trentena d’especialistes de diferents països coordinats per Oriol Nel·lo i Renata Mele i publicat per  l’editorial britànica Routledge.

“A mitjan segle passat, l’arquitecte i urbanista Josep Lluís Sert es preguntava si les nostres ciutats podrien sobreviure. Avui, a principis del segle XXI, podem constatar que les ciutats no només han sobreviscut, sinó que han experimentat el major creixement de la història. La població urbana, que al llarg del temps havia constituït només una petita part del total, és ja la majoria i s’estima que, per a l’any 2050, dos terços de la població mundial viuran a les ciutats. Les ciutats d’avui són els principals centres de producció, el gresol del canvi social i els focus de la innovació científica i tecnològica. La urbanització genera desigualtats socials agudes i greus problemes mediambientals, però també pot oferir, si som capaços de governar-la, oportunitats per avançar cap a un futur de més prosperitat, sostenibilitat ambiental i justícia social.”

* * *
Segueix el debat diari de Hänsel* i Gretel* al nostre compte de TWITTER

Published inPistes Hänsel* i Gretel*
Simple Share Buttons