Skip to content

PISTA Nº10 – Elogi de la modernitat – Oriol Bohigas

Imatge Bohigues

Elogi de la modernitat

Oriol Bohigas

Arcadia, 2015

Ignasi Aragay ha fet la introducció i ha seleccionat quaranta-un articles publicats al llarg dels anys que van del 1951 al 2013 amb la voluntat d’oferir un retrat del tarannà d’Oriol Bohigas a través dels seus textos i d’il·lustrar la idea de la Catalunya culta, civilitzada i creadora que infatigablement ha defensat. Un recull que és, sobretot, un elogi de la modernitat i que permet entendre la profunditat del seu pensament en base a haver-los ordenat temàticament en sis capítols que versen sobre temes com l’estètica i l’ètica, la defensa de l’escola pública de qualitat, la necessitat d’acció pública al voltant de la cultura, una

 

proclama de l’esperit republicà per una Catalunya més auto exigent i progressista, i alguns posicionaments sobre obres i tendències de l’arquitectura i el disseny.

Amb aquest llibre es celebra el 90è aniversari d’Oriol Bohigas, una personalitat clau de la Barcelona i la Catalunya de la segona meitat del segle XX. A la seva sòlida trajectòria professional com a arquitecte i com a artífex de la transformació urbanística barcelonina, s’hi ha afegit una activa militància cultural que ha tingut ressò en el món acadèmic, editorial i museístic, o al capdavant d’institucions cíviques com el FAD o l’Ateneu Barcelonès.

Bohigas s’ha distingit per una manera de fer oberta i resolta, donant sempre la seva opinió sense embuts, sacsejant l’acomodament de la correcció política. Ho acrediten set dècades d’articulisme bel·ligerant a la premsa.

Oriol Bohigas – Nacido en Barcelona en 1925, es arquitecto, urbanista y diseñador. Miembro fundador del estudio de arquitectura MBM Arquitectes, ha desarrollado una relevante obra con proyectos en varios países; como urbanista se le considera uno de los artífices de la transformación urbana de la Barcelona de fines del siglo XX.

Ha participado activamente en muchas iniciativas sociales, políticas, culturales y artísticas del país.

Ha escrito más de veinte libros y, desde los años cincuenta, escribe artículos en revistas y periódicos, iniciando así una actividad periodística que le llevará a colaborar con numerosas publicaciones hasta la actualidad, y ha utilizado la escritura como instrumento de agitacíón y debate para manifestar sus ideas.

 

Published inPistas Hänsel* i Gretel*
Simple Share Buttons