Skip to content

Un documental sobre el geni d’Antoni Gaudí i Josep Maria Jujol, estrena de la setmana a CaixaForum+

També estaran disponibles a la plataforma les trobades de l’Escola Europea d’Humanitats, en què destacats experts debaten sobre història europea, el futur de la salut o art contemporani.

Documental: Jujol-Gaudí

CaixaForum+ estrena el 17 d’agost Jujol-Gaudí (2016), documental apassionant que ens acosta dos genis de l’arquitectura.

Antoni Gaudí i Josep Maria Jujol van ser dues ments brillants coetànies d’aquest moviment cultural fonamental de finals del segle XIX i principis del XX que va ser el modernisme català. Tots dos artistes van desenvolupar llenguatges propis i únics, al marge dels corrents estètics, van col·laborar en obres tan emblemàtiques com la Casa Batlló, la Pedrera, el Park Güell, la Colònia Güell i la Sagrada Família, i van anticipar així el camí de l’arquitectura moderna.

A partir del testimoni de coneixedors i estudiosos experts en l’arquitectura jujoliana i gaudiniana, el documental, dirigit per Luis Campo Vidal, permet conèixer en profunditat què representen Jujol i Gaudí per a l’arquitectura catalana.

Trobades: Escola Europea d’Humanitats

CaixaForum+ brinda als seus usuaris la possibilitat d’accedir a les gravacions de les trobades que duu a terme l’Escola Europea d’Humanitats, coorganitzades pel l’Observatori Social i La Maleta de Portbou, al centre CaixaForum Macaya, a Barcelona. Dirigida per Josep Ramoneda, aquesta institució es defineix com una escola oberta que té com a objectiu arribar a un públic més ampli que l’estrictament acadèmic.

Les trobades que estaran disponibles a CaixaForum+ a partir del 17 d’agost, són:

  • Quin futur té la salut? Gèrmens, castes i longevitat: geografies de la salut al segle XXI: Un sistema de salut sòlid i sostenible és part d’un contracte social ampliat més enllà dels límits nacionals; però, tenim respostes a la nova dimensió de la salut globalitzada?, fins a quina edat podem viure i on?

ParticipantsGonzalo Fanjul, director d’Anàlisi de Polítiques a l’ISGlobal, i Helena Legido-Quigley, professora de Salut Pública a la Saw Swee Hock School of Public Health i a la Universitat Nacional de Singapur, entre d’altres.

  • Una Europa millor és possible: La necessitat d’una veu europea i d’una millor governança global és més evident que mai: és el moment de repensar la contribució de la Unió Europea al benestar de les nostres societats i d’imaginar una Europa millor.

ParticipantsXavier Prats-Monné, exdirector general d’Educació i de Sanitat de la Comissió Europea, i Alfons Sauquet, exdegà d’ESADE i director de l’European Foundation for Management Development, entre d’altres.

  • Una història compartida? Sobre les memòries incòmodes dels europeus: Europa és un continent travessat per cicatrius i traumes compartits. En aquesta trobada, en la qual participen destacats especialistes en història transnacional i comparada, es debaten les especificitats de les diferents memòries incòmodes del continent.

 

ParticipantsXosé M. Núñez Seixas, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Santiago de Compostel·la, i Sophie Baby, professora d’Història Contemporània a la Universitat de Borgonya i membre júnior de l’Institut Universitari de França, entre d’altres.

  • Què és l’art?: Què és, avui en dia, l’art? Quines manifestacions es consideren artístiques? Els sistemes d’intel·ligència artificial poden fer art? Quin paper han de tenir els museus d’art avui en dia?

 

ParticipantsJaume Casals, filòsof, rector de la UPF (2013-2021) i catedràtic de Filosofia del Departament d’Humanitats de la UPF; Mireia Sallarès, artista, i Pol Guasch, escriptor, entre d’altres.

Article de: Fundació La Caixa

Published inARTICLES DE TOTS ELS CICLESPUBLICACIONS

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons