Skip to content

Presentació de l’exposició fotogràfica ‘Alma Gitana’ de Jordi Oliver

El proper dissabte 24 de febrer a les 18 h, a L’Escorxador d’Igualada (c/Prat de la Riba, 45, Igualada) i dins del festival de fotografia FineArt tindrà lloc la inauguració de lexposició ‘Alma Gitana’, una retrospectiva dels últims 12 anys de feina del fotògraf barceloní Jordi Oliver.

Quan? Del 24 de febrer fins al 17 de març

La mostra inclou més d’un centenar d’imatges que retraten la música del poble gitano, que uneix països i segles, des de Rajasthan (Índia) fins Andalusia. Una mirada que enllaça països, migracions, camps de refugiats, desnonaments, barris de protecció oficial, pelegrinatges, famílies i vides. Vides com la de l’Alicia, a qui Oliver ha fotografiat des de la seva infància, quan ballava al ritme de l’acordió del seu pare, com una princesa amb total llibertat, fins al seu casament, que l’engabia en una tradició de la que no pot escapar.

 

 

La festa d’inauguració comptarà amb la participació de Paula Almenara, ballarina especialitzada en danses gitanes que ha creat una performance a partir de les imatges de Jordi Oliver. També hi serà l’activista i escriptora francesa Esméralda Romanez, impulsora de la Federació europea de dones romanís i viatgeres, així com alguns dels protagonistes de les imatges, entre ells l’Alicia.

 

 

‘Alma Gitana’ de Jordi Oliver

–       125 fotografies de gran format

–       11 lones amb imatges impreses

–       Performance ‘Alma Gitana – Foto & Dansa’ a càrrec de Paula Almenara

–       PlayList amb música gitana

–       Projecció d’un vídeo amb reculls d’imatges i àudios dels músics gitanos retratats a l’exposició

 

JORDI OLIVER- El fotògraf

Jordi Oliver (Barcelona, 1966) ha centrat la seva trajectòria en tres branques: la fotografia documental, el documental social i l’ensenyament. Va cursar el Màster de Fotoperiodisme de l’International Center of Photography de Nova York i el Màster de Documental de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha publicat amb El País, The Guardian, Yo Dona i La Vanguardia, entre altres mitjans. També ha treballat en nombroses campanyes de publicitat, tant institucionals com comercials.

“Les distàncies no són tan grans perquè la música viatja més ràpid del que pensem”. Jordi Oliver

CONTACTE
Jordi Oliver / info@jordioliver.net / T. 675 708 068

 

 

Published inARTÍCULOS DE TODOS LOS CICLOSPUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons