Skip to content

Pista nº288_ Un brindis per Sant Martirià — Albert Serra

 

Títol: Un brindis per Sant Martirià
Autor/a: Albert Serra
Editorial: H&O Editores
Pàgines: 116
Any: 2023

Els seus orígens banyolins, el sentit lúdic de l’art, la vida com a festa diària, Barcelona, Canes, Locarno, París, Nova York… Aquest brindis reviscola el discurs que Albert Serra va improvisar com a pregoner de les festes de Sant Martirià: un viu recorregut pels seus anys de formació i un generós homenatge a totes les persones que l’han ajudat a conformar la seva particular concepció del cinema, de l’art i de la vida. Una portentosa exhibició d’energia iconoclasta, un festí de desconcerts genials.
Albert Serra (Banyoles, 1975) és director i productor de cinema. Entre les seves pel·lícules destaquen Honor de cavalleria, El cant dels ocells, Història de la meva mort i Pacifiction, la darrera que ha estrenat. També ha preparat llargmetratges per ser projectats en museus, com El senyor ha fet en mi meravelles, Singularity o Els tres porquets. Entre d’altres, ha guanyat el Premi Barcelona de Cinema, el Premi Gaudí, el Lleopard d’Or el Puma de Plata i el Premi Especial del Jurat de la secció Un certain regard del Festival de Canes.

La premsa ha dit:
«Artista s’hi neix o un es fa?» Xavier Grasset entrevista Albert Serra (TV3, Més 3/24)
«M’agrada més com a pregoner.» Sergi Pàmies, La Vanguàrdia
«Una festa de la intel·ligència.» Anna Maria Iglesia, El País
«Si us interessa el cinema, si us interessa l’art, si us interessa la manera com un artista es relaciona amb la seva obra i l’explica, us el recomano molt.» Marina Porras, El Suplement (Catalunya Ràdio)
«Un brindis per Sant Martirià (…) permet entendre perquè la seva força surt de no tenir por al ridícul.» Carlota Rubio, Núvol

Published inPistas Hänsel* i Gretel*PISTAS HÄNSEL* i GRETEL*PUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons