Skip to content

Pista Nº102 – Fernando Fraga – Rossini y España

Título: Rossini y España
Autor: Fernando Fraga
Editorial: Fórcola Ediciones
ISBN: 978-84-17425-23-4
Páginas: 176
Medida: 12 x 18 cm
Fecha publicación: 2018
Idioma: Castellano

La història ha estat particularment falsejadora amb el compositor Gioachino Rossini. La imatge d’un artista dotat però mandrós, emotiu però despreocupat, de rèplica ràpida i graciosa, amb una afició desmesurada a la bona taula, respon a una popularitat molt mal coneguda que el presenta com a protagonista d’una sèrie d’anècdotes, normalment apòcrifes.

Quan es compleixen els 150 anys de la seva mort, l’assagista i crític musical Fernando Fraga -autor dels llibres Simplement dives i Maria Callas, l’adéu a la diva– ret un especial homenatge al genial músic de Pesaro, en unes pàgines que rastregen les múltiples facetes de la singular relació que Rossini va tenir amb Espanya.

Casat en primeres núpcies amb la cantant espanyola Isabel Colbran, la seva musa i abans amant, amb la qual va estrenar diversos dels seus personatges operístics, Rossini va freqüentar les amistats del cantant, compositor i mestre de cant Manuel García -pare al seu torn de les dives rossinianas Maria Malibran i Pauline Viardot-. També es va relacionar amb el banquer Alejandro Maria Aguado, un dels seus mecenes; i amb el cronista Ramón Mesonero Romans, que li va dedicar un sonet.

Espanya i allò espanyol son recurrents en moltes de les seves òperes, sobretot en la més arquetípica i famosa, El barber de Sevilla.I tot i que només va viatjar a Madrid una ocasió, aquesta visita va inspirar-li una de les seves obres religioses més impressionants: l’Stabat Mater.

Published inPistas Hänsel* i Gretel*PISTAS HÄNSEL* i GRETEL*PUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons