Skip to content

Pista nº 143 – El vampir bicentenari – Sílvia Maymó Capdevila / El vampir – John William Polidori

Títol: El vampir Bicentenari
Autor: Sílvia Maymó Capdevila
Editorial: Sd Edicions
ISBN: 978-84-120199-7-1
Pàgines: 56

L’abril de 2019 va commemorar-se el bicentenari de la publicació de The Vampyre, de J.W. Polidori (1795-1821), una narració que ha contribuït a bastament a la configuració aristocràtica del personatge del vampir en el nostre imaginari actual.
L’obra El vampir Bicentenari analitza la celebrada reunió de la nit del 16 de juny de 1816 a Villa Diodati on es va celebrar un concurs entre Polidori, Mary Shelley, Lord Byron i Percy Shelley, tot combinant les dades biogràfiques dels protagonistes de la vetllada amb el context històric del moment.

*

Títol: El vampir
Autor: John William Polidori
Editorial: Angle
Traducció i introducció: Marina Espasa Sans
ISBN:  978-84-15695-31-8
Pàgines: 72

Juny de 1816 a Villa Diodati, una mansió vora el llac Leman (Suïssa). Quan lord Byron va proposar als seus convidats que cadascú escrivís una història de terror per matar l’avorriment —el mal temps els impedia sortir de la mansió—, ningú no podia imaginar que dos d’aquells relats passarien a la història de la literatura universal: Frankenstein, de Mary Shelley, i El vampir, de John William Polidori, aleshores metge personal de Byron.

El vampir Polidori transforma una figura del folklore europeu en el vampir lord Ruthven, un personatge aristocràtic, sofisticat, seductor i amb poders sobrenaturals que passarà a l’imaginari col·lectiu de tota la humanitat. Al llarg del segle XIX la narració tindrà nombroses edicions i traduccions i influirà decisivament en totes les obres posteriors sobre vampirs, especialment Dràcula de Bram Stoker.

Published inARTÍCULOS DE HÄNSEL* Y GRETEL*ARTÍCULOS DE TODOS LOS CICLOSPistas Hänsel* i Gretel*PISTAS HÄNSEL* i GRETEL*

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons