Skip to content

L’associacionisme cultural a Catalunya, avui

El dimecres 28 de setembre el Cercle Cultura va acollir el debat “L’associacionisme cultural a Catalunya, avui“.

El debat va girar entorn de temes d’interès i actualitat del món cultural, tals com l’espoli patrimonial als ateneus, com aconseguir una major implicació i participació per part dels més joves, o com el món associatiu pot aportar un valor afegit en temes com els de la participació ciutadana o en la integració cultural.

A l’obertura de l’acte el president del Cercle de Cultura, Jordi Prado, va deixar clara la postura envers la utilitat de la cultura: “La cultura crea un atractiu i un valor, som també motor econòmic del país. Ens posiciona en el món, no és casualitat que el Mobile estigui a Barcelona. I en tot això els ateneus tenen un paper molt important per ajudar al desenvolupament.”.

Per la seva banda, el president de la FAC, Pep Morella, va celebrar la convocatòria d’un acte que va assenyalar com a molt necessari, destacant també el paper dels ateneus per la cultura del país. També va denunciar les dificultats amb les quals es troben en moltes ocasions els ateneus al veure’s sense la propietat de les seves seus històriques: “Sorprèn començar un debat sobre ‘L’associacionisme, avui’, amb l’espoli franquista, un tema de fa més de 40 anys, però és així. Molts béns i edificis no han estat retornats. És important treballar per la recuperació. Per poder continuar treballant per la gent.”.

Una trobada de gran utilitat i en la que tots ens vam quedar amb ganes de seguir aprofundint en les temàtiques debatudes. Des de la Federació volem agrair al Cercle de Cultura la seva acollida.

>>> Llegeix aquí la notícia al web de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

 

Participants:

Jordi Pardo, president del Cercle de Cultura

Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus

Gal·la Cortadellas, economista i antropòloga social i cultural

Pep Montes, periodista i gestor cultural

ModeraGlòria Prunés, periodista

Published inARTÍCULOS DE TODOS LOS CICLOSPeriodismo cultural y otras pistasPUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons