Skip to content

CaixaForum+ anuncia la seva programació per a aquest Nadal

Redacció, 18 desembre 2023

CaixaForum+

La plataforma presenta una programació nadalenca plena d’estrenes, com ara la segona temporada del pòdcast original El club de les tres pipes, el colofó de la sèrie Booklovers amb l’estrena de l’últim episodi dedicat a Barcelona, i la selecció de 20 documentals nous del Festival In-Edit que arriben el dia de Cap d’Any.

CaixaForum+ s’encomana de l’esperit del Nadal i regala als seus usuaris, a més, el concert d’El Messies de Händel interpretat per The English Concert, i una nova edició de #JoCanto dedicada a l’Adeste fideles.

Pòdcast: Segona temporada d’El club de les tres pipes
Estrena el 21 de desembre

El 21 de desembre s’estrena en exclusiva a CaixaForum+ la segona temporada del pòdcast original El club de les tres pipes. En aquesta sèrie de 12 episodis nous, els seus creadors, Llucià Homs i Fèlix Riera (responsables de la publicació cultural Hänsel* i Gretel*), se centren en el món dels artistes per poder indagar, descobrir i revelar les seves posicions davant de fets tan inexplicables com la inspiració, la bellesa, la veritat, el temps o l’atzar.

La metodologia per desentranyar els secrets més profunds dels entrevistats serà semblant a la que utilitzava Sherlock Holmes: fumar diverses pipes per dotar la ment de la capacitat de divagar. En aquesta segona temporada, els protagonistes són el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, l’escriptora Ángeles Caso, l’escriptor Jordi Esteva, l’historiador José Enrique Ruiz-Domènec, l’escriptora i periodista Nuria Labari, el filòsof Rafael Argullol, l’assagista i poeta Ramón Andrés, l’escriptor, traductor i exministre de Cultura César Antonio Molina, la historiadora i crítica d’art Victòria Combalía i l’artista Frederic Amat.

 

Últim episodi de Booklovers: Barcelona
Estrena el 21 de desembre

 

El dijous 21 de desembre arriba a CaixaForum+ el cinquè i últim episodi de Booklovers, dedicat a BarcelonaBooklovers és una sèrie documental de producció pròpia sobre la dimensió llibresca d’algunes de les capitals culturals del món i també sobre l’amor als llibres i als seus espais, en l’època de la digitalització de la lectura i del coneixement.

Amb la guia immillorable de l’escriptor Jorge Carrión, cadascun dels cinc episodis de la sèrie està dedicat a una ciutat i a les seves llibreries, biblioteques i espais culturals emblemàtics. En l’últim episodi, Carrión recorre espais llibrescos característics de Barcelona i es pregunta per què el modernisme català recorre a tants motius vegetals. Per contestar aquesta pregunta, visita la seu de l’Institut Ramon Llullla Biblioteca del Dipòsit de les Aigües i la Gabriel García Márquez, les llibreries Nollegiu+BernatLa CentralLaieOnaFinestresLa Calders o La Petita, i el mercat dominical de Sant Antoni, en companyia de Xavier Vidal, Montse SerranoEnrique Vila-MatasJorge Herralde i Rocio Bonilla. I amb una coreografia de Núria Guiu.

Ja estan disponibles a CaixaForum+ la resta d’episodis de la sèrie, dedicats a Buenos Aires, Madrid, Lisboa i Ciutat de Mèxic.

 

20 documentals nous del Festival In-Edit
Estrena l’1 de gener de 2024

L’1 de gener de 2024 arriba a la plataforma una selecció de 20 documentals nous projectats en les últimes edicions del Festival In-Edit. Són 20 llargmetratges documentals centrats en l’univers de la música i entre els quals destaquen els dedicats a noms propis tan rellevants com la banda britànica Oasis (Supersonic, Mat Whitecross, 2016); la cantautora xilena Violeta Parra (Violeta existe, Rodrigo Avilés, 2021); el compositor alemany i pioner electrònic Karlheinz Stockhausen (Licht: Stockhausen’s Legacy, Oeke Hoogendijk, 2022); el cantant i músic brasiler Caetano Veloso (Narciso em Férias, Renato Terra i Ricardo Calil, 2020); el genial pianista i compositor de jazz Thelonious Monk (Rewind & Play, Alain Gomis, 2022); Chilly Gonzales, virtuós del piano guardonat amb diversos premis Grammy (Shut Up and Play the Piano, Philipp Jedicke, 2018) o la banda de rock britànica IDLES (Don’t Go Gentle: A Film about IDLES, Mark Archer, 2020).

Alguns dels títols aborden també personalitats insòlites, com Irmin Schmidt, fundador de Can, un de los grups més influents del krautrock (Can and Me, Michael P. Aust, 2022); Jorge Rodríguez, líder d’una de les bandes més reconegudes de la cúmbia amazònica, Los Mirlos (La danza de Los Mirlos, Álvaro Luque, 2022); el flautista i saxofonista Jorge Pardo, col·laborador de Paco de Lucía i Camarón (Trance, Emilio Belmonte Molina, 2021), o Beverly Glenn-Copeland, músic afroamericà transgènere de culte (Keyboard Fantasies, Posy Dixon, 2019).

Altres títols que sobresurten en la selecció són Studio 54: Nada que ver con todo lo demás (Jorge Rodríguez, 2022), història exhaustiva i esbojarrada d’aquesta macrodiscoteca del Paral·lel barceloní dels vuitanta; Nightclubbing: The Birth of Punk Rock in NYC (Danny Garcia, 2022), història coral del club llegendari Max’s Kansas City i de l’escena novaiorquesa dels setanta que originaria el punk rockThe Computer Accent (Riel Roch Decter i Sebastian Pardo, 2022), en què el trio d’art pop electrònic Yacht s’embarca en l’aventura de fer un disc utilitzant un programari d’intel·ligència artificialI Get Knocked Down (Dunstan Bruce i Sophie Robinson, 2021), sobre l’excantant de Chumbawamba; It’s Yours. A Story About Hip-Hop & The Internet (Marguerite de Bourgoing, 2020), sobre la manera com el hip-hop va utilitzar Internet per revolucionar la indústria musical; Contradict (Peter Guyer, Thomas Burkhalter, 2020), sobre una nova i provocadora generació de músics ghanesos, i Siete Jereles (2023), un recorregut inusual pels carrers de Jerez durant set nits, amb el segell inconfusible del cineasta sevillà Gonzalo García Pelayo. Finalment, també estarà disponible la versió restaurada de Jazz on a Summer’s Day (Bert Stern i Aram Avakian, 1959), que recull les actuacions memorables de Louis ArmstrongMahalia Jackson o Chuck Berry al Newport Jazz Festival del 1958.

Documental: Marina Abramović: l’artista està present
Estrena el 21 de desembre

El 21 de desembre arriba a CaixaForum+ el llargmetratge documental Marina Abramović: l’artista està present (Matthew Akers, 2012), que segueix aquesta artista mentre es prepara per al que podria ser el moment més important de la seva vida: una gran retrospectiva de la seva obra al Museu d’Art Modern de Nova York (MOMA).

Seductora, intrèpida i escandalosa, Marina Abramović ha redefinit, durant gairebé quaranta anys, el que és l’art. Utilitzant el seu propi cos com a vehicle, impulsant-lo més enllà dels seus propis límits, i de vegades arriscant la seva pròpia vida en el procés, crea actuacions que ens desafien, els impacten i ens commouen. Per a Abramović, la retrospectiva al MOMA és molt més que una fita emocionant: és l’oportunitat de silenciar per fi la pregunta que ha sentit una vegada i una altra durant quatre dècades: «Però, per què en diuen art, d’això?»

Documental: Antonio Lopez 1970. Sex, Fashion & Disco
Estrena el 21 de desembre

El 21 de desembre arriba a CaixaForum+ el llargmetratge documental Antonio Lopez, 1970. Sex, Fashion & Disco (2017), un retrat íntim d’Antonio Lopez, l’il·lustrador de moda més influent dels anys setanta a París i Nova York, i també del seu entorn colorit i, de vegades, escandalós.

La pel·lícula, dirigida per James Crump, és una recopilació hipnòtica de fotos, dibuixos, arxius i entrevistes amb models i muses de l’època, i constitueix tot un tribut a la vida i el treball d’aquest enèrgic artista. El documental inclou protagonistes com ara Jessica LangeJerry HallKarl LagerfeldBill CunninghamYves Saint Laurent i molts més.

Concert: Diada Pau Casals 2023
Estrena el 21 de desembre

El concert de la Diada Pau Casals Barcelona 2023, que es va celebrar el 15 de juny al Palau de la Música Catalana, estarà disponible per a tots els usuaris de CaixaForum+ a partir del 21 de desembre.

El concert va ser coorganitzat per la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana i la Fundació Pau Casals, i va tenir com a protagonistes el violoncel·lista Pablo Ferrández i el pianista Luis del Valle.

Concert: El Messies, de Händel
Estrena el 21 de desembre

La plataforma ofereix als seus usuaris, a partir del 21 de desembreun clàssic nadalencEl Messies, la cèlebre composició de Georg Friedrich Händel, interpretada per la prestigiosa orquestra The English Concert des de la impressionant catedral de Coventry.

A The English Concert i al seu cor extraordinari s’hi uneixen el gran director John Nelson en el seu debut amb el reconegut conjunt, i els solistes estrella Lucy CroweAlex PotterMichael Spyres i Matthew Brook, en una actuació imprescindible que constitueix la millor manera de començar la temporada nadalenca.

#JoCanto: Adeste fideles
Estrena el 16 de desembre

CaixaForum+ s’inunda d’esperit nadalenc amb l’estrena de la nova peça audiovisual del projecte participatiu #JoCanto, dedicat aquesta edició al famós himne de Nadal Adeste fideles i celebrat a la ciutat de Sevilla. #JoCanto és un projecte participatiu que reuneix cantaires amateurs amb professionals de la música i de l’audiovisual per crear junts un vídeo coral.

En l’edició d’aquest any, un gran conjunt format per vuit cors sevillans amb un total de tres-cents cantaires d’edats compreses entre 8 i 81 anys ha treballat durant dos caps de setmana juntament amb professionals de la música i del món audiovisual per crear aquest vídeo coral participatiu que ha portat per tota la ciutat de Sevilla la música i el Nadal.

 

Published inARTÍCULOS DE TODOS LOS CICLOSPeriodismo cultural y otras pistasPUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons