Skip to content

Interacció-Projectes de cooperació cultural europea 2025. CREA-CULT-2025-COOP

Publicat per Interacció el 12/12/2024

L’acció Projectes de cooperació europea dona suport a projectes en què participen organitzacions dels sectors culturals i creatius de totes les mides, incloses microorganitzacions i organitzacions de mida petita, i de diferents països per dur a terme activitats sectorials o intersectorials.

S’espera que les propostes presentin una dimensió clara de cooperació transfronterera, ja que aquest és el nucli dels projectes de cooperació europea.

L’acció està ancorada en el marc polític de la secció Cultura del Programa Europa Creativa i les Prioritats generals de la UE (esforços per a l’ecologització de la UE, inclusió i igualtat de gènere, transició digital i relacions internacionals). Programa Europa Creativa Pla de Treball 2025

Els projectes de cooperació europea estan oberts a tots els sectors culturals i creatius.


La convocatòria inclou tres categories:

  • CREA-CULT-2025-COOP-1 — Projectes de cooperació europea a petita escala: un mínim de 3 entitats de 3 països diferents elegibles. L’import màxim de la subvenció de la UE és de 200.000 EUR per projecte. La taxa de finançament és d’un màxim del 80%
  • CREA-CULT-2025-COOP-2 — Projectes de cooperació europea a mitjana escala: un mínim de 5 entitats de 5 països diferents elegibles . L‘import màxim de la subvenció de la UE és d’1.000.000 EUR per projecte. La taxa de finançament és d’un màxim del 70%
  • CREA-CULT-2025-COOP-3 – Projectes de cooperació europea a gran escala:  un mínim de 10 entitats de 10 països diferents elegibles. L’import màxim de la subvenció de la UE és de 2.000.000 EUR per projecte. La taxa de finançament és d’un màxim del 60%

Els sol·licitants no poden presentar més d’una sol·licitud en aquesta convocatòria.
Es donarà suport als projectes que contribueixin a algun dels objectius següents:

Objectiu 1 – Creació i circulació transnacionals: reforçar la creació i circulació transnacionals d’obres i artistes europeus.

La creació i la circulació transnacionals són importants per a l’avenç de les col·laboracions, l’augment de la difusió i, en molts casos, necessàries per a la viabilitat i el desenvolupament d’organitzacions culturals, institucions i individus. La coproducció també és una eina per estimular la creativitat, compartir recursos i facilitar la distribució transnacional de continguts i la circulació dels artistes. Els projectes tindran en compte el nou context com ara la salut o el medi ambient i integraran maneres innovadores (digitals) de produir i difondre continguts.

Objectiu 2 – Innovació: millorar la capacitat dels sectors culturals i creatius europeus per fomentar talents, innovar, prosperar i generar ocupació i creixement.

Els projectes que responguin a aquest objectiu han de ser de caràcter capacitador, que poden ser de caràcter tecnològic i/o artístic i poden incloure el desenvolupament i l’experimentació de noves pràctiques o models, així com la transferència i difusió de pràctiques innovadores.
Les àrees d’innovació poden abastar una dimensió social o social com ara: la participació/desenvolupament de l’audiència, la igualtat de gènere, la inclusió de persones amb discapacitat, persones pertanyents a minories i persones que pertanyen a grups socialment marginats, lluita contra el canvi climàtic, digitalització, etc. com a contribució de la cultura a la salut i el benestar, especialment la salut mental, atesa l’evidència existent i la persistència de la crisi de salut mental que afecta especialment els joves.

Altres condicions:

  • El coordinador ha de tenir una existència legal d’almenys 2 anys a la data de finalització del termini de presentació.
  • Una organització, identificada pel seu número de PIC vàlid, només pot participar una vegada com a coordinadora de la convocatòria, independentment de la categoria seleccionada (COOP 1, 2 o 3).
  • Una organització, identificada pel seu número PIC vàlid, pot formar part d’un màxim de 3 sol·licituds presentades en aquesta convocatòria, ja sigui com a coordinadora i/o soci (incloent soci associat i entitat adscrita), independentment de les categories seleccionades (COOP 1, 2 o 3).

Si una organització participa a més de 3 sol·licituds, totes les sol·licituds s’avaluaran sense la participació d’aquesta organització. Si, com a conseqüència, una sol·licitud no compleix els criteris d’elegibilitat relacionats amb la composició del Consorci sense aquesta entitat, la sol·licitud en qüestió es considerarà no elegible.

Els coordinadors i socis del projecte són els responsables de garantir que cap dels membres dels seus consorcis participi en més de 3 sol·licituds de la convocatòria.

Durada

Normalment, els projectes no han de superar els 48 mesos. Les pròrrogues són possibles, si estan degudament justificades i mitjançant una modificació

 

Data límit de presentació de sol·licituds: 13 de maig de 2025 a les 17:00 (hora de Brussel·les)

Més informació

Published inARTÍCULOS DE TODOS LOS CICLOSPUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons