Skip to content

Doble Pista nº 319_Les Voyages de l’art-Jaques Rancière + El lenguaje de los movimientos-Cesc Gelabert

Títol: Les Voyages de l’art (La Librairie du XXIe siècle)

Autor: Jaques Rancière

Editorial: SEUIL

Any: 2023

Pàgines: 176

Les Voyages de l’art reuneix textos escrits durant conferències i intervencions públiques. Cada text té els seus propis objectes: música, arquitectura, Kant, Hegel, cinema, pintura, teatre, etc. – i tothom participa de la reflexió general sobre l’art i la seva relació amb les seves pròpies fronteres. Cada text també pot ser l’ocasió per al retorn d’un objecte ja present en un altre, per a la seva represa, per a la seva interrogació a partir d’altres relacions.

El moment en què l’art s’identifica com un àmbit d’experiència autònom i instal·lat en museus i sales de concert, és també el moment de la necessitat de sortir d’ell mateix, d’esdevenir quelcom més que art. La música pretén ser més que l’art dels músics: el llenguatge de l’esperit o el drama del futur. L’arquitectura no vol construir només edificis, sinó un món nou i, per tant, busca volar. Els artistes revolucionaris decideixen deixar de crear quadres i crear formes de vida nova. Les actuacions i instal·lacions d’art contemporani es troben a la frontera indecisa de l’interior i l’exterior, de l’art i la política. Seguint alguns d’aquests viatges, Jacques Rancière també mostra com els vells mestres, Kant i Hegel, ens ajuden a entendre els seus girs i voltes.

 

T2- El Club de Las Tres Pipas a CaixaForum+, aquesta setmana amb Cesc Gelabert

Cesc Gelabert al pòdcast El Club de las Tres Pipas. Imatge de Jordi Oliver

Convidat: Cesc Gelabert

Títol: El lenguaje de los movimientos

Presentadors: Llucià Homs i Fèlix Riera

Idioma: castellà

Durada: 1h 12min

Creació de Hänsel* i Gretel*.
Música: Mauricio Villavecchia
Fotògraf: Jordi Oliver

En aquest capítol, Cesc Gelabert ens obre les portes per entendre millor com vivim i com ens movem, com dansem. Llucià Homs i Fèlix Riera es troben amb el ballarí i coreògraf per ensenyar-nos fins a quin punt la dansa és una activitat que cura, que ens connecta amb un estat primigeni en què viatgem al costat de la natura, el lloc des d’on prendre consciència del cos, perquè , com explica Gelabert, “ballar és habitar el cos amb el cor i la ment”.

Escolta el programa complet

 

Published inARTÍCULOS DE TODOS LOS CICLOSPistas Hänsel* i Gretel*PISTAS HÄNSEL* i GRETEL*PUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons