Skip to content

Pista Nº74 – Adrià Pujol Cruells -Els Barcelonins

 

 

 

Autor: Adrià Pujol Cruells
Llengua català
ISBN: 978‐84‐16853‐15‐1
Data primera edició: 25 de Gener 2018
Editorial: Els Llibres de L’Avenç

 

 

Els Barcelonins és el nou llibre d’Adrià Pujol, que inclou 12 retrats de la societat barcelonina actual. L’any passat els va publicar a la Revista L’Avenç i ara ens arriba la compilació en format llibre.

Amb la mirada descreguda d’un antropòleg que se sent tanmateix part de la comunitat observada, l’autor s’interroga sobre què vol dir ser barceloní. L’objectiu és mirar de descobrir qui són i com són els barcelonins. I ho fa a través d’una sèrie de personatges, no sempre ficticis, que per a ell resumeixen el ser barceloní: «Triaré els que se’n senten i en fan bandera. I els barrejaré amb els que en són i potser ni s’ho han plantejat.» Observant els altres, Pujol es retrata a si mateix. Les seves pròpies contradiccions són també les que defineixen la ciutat, aquesta o qualsevol altra.

A mesura que avancen els capítols, veurem que l’objectiu és quimèric: la ciutat és un indret en el qual la identitat esdevé una joguina, i Barcelona és un bagul ple disfresses barrejades, a punt per al carnestoltes permanent.

Published inARTICLES DE HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons