Skip to content

Pista Nº95 – Manuel Blanco Desar – Una sociedad sin hijos

 

 

Títol: Una sociedad sin hijos
Autor: Manuel Blanco Desar
Editorial: ED Libros
Pàgines: 232
Any: juliol 2018
ISBN: 978-84-09-03464-2
Idioma: Castellà

Cap a on anem? Sense polítiques actives que ho reverteixin, en una generació ens convertirem en el tercer país més envellit del món, amb els efectes que això comporta.
Però aquest llibre no pretén assenyalar ni culpabilitzar ningú, sinó fer una reflexió conjunta sobre com revertir aquesta revolució demogràfica. Encara estem a temps de canviar la tendència i dotar Espanya de futur com a nació. Ho aconseguirem?
La caiguda de la natalitat i el fet de tancar la porta als immigrants a l’Estat espanyol condueixen a les pitjors perspectives socials. A poc a poc, ens acostem al Japó i a Corea del Sud. És a dir, el 2050 serem el tercer país més envellit del món.
Espanya pot sortir de la crisi sociodemogràfica, però necessita recursos exteriors per poder mantenir l’estat del benestar. Astúries, Galícia, Catalunya … ni una comunitat autònoma se salva del drama demogràfic. Un fill per família porta cap a un forat negre socioeconòmic.
Manuel Blanco Desar proposa, com una de les solucions, obrir les fronteres d’Europa a la immigració. Només amb migrants, Espanya pot salvar el seu estat del benestar: la immigració com a salvació de pensions, Seguretat Social, educació i salut.

Llegeix les primeres pàgines del llibre.

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons