Skip to content

Pista Nº97- Governar la Barcelona real: Pasqual Maragall i el dret a la ciutat metropolitana – Mariona Tomàs

Títol: Governar la Barcelona real: Pasqual Maragall i el dret a la Barcelona Metropolitana
Autor: Mariona Tomàs Fornés
Editorial: Fundació Catalunya – Europa
Pàgines: 189
Any: 2017
Idioma: Català

La doctora en estudis urbans, Mariona Tomàs analitza en aquesta recerca el pensament i l’acció política metropolitana de Pasqual Maragall des de finals de 1970 fins el 2006.
La visió metropolitana de Maragall s’articula en quatre pilars: el reconeixement de l’àrea metropolitana com un tot interdependent (la Barcelona real); la importància de les polítiques redistributives i la cohesió social a escala metropolitana; l’autonomia municipal amb un govern metropolità fort, i la internacionalització de les ciutats. Com a alcalde de Barcelona i president de la Corporació Metropolitana de Barcelona (CMB), Maragall va lluitar per fer realitat la seva idea del dret a la ciutat metropolitana. Tanmateix, la seva visió territorial xocarà amb la del Govern de la Generalitat d’aquell moment, liderat per Jordi Pujol, defensor d’una altra concepció del territori.

En definitiva, Mariona Tomás mostra en la seva obra que el llegat de Maragall és indissociable del present de l’àrea metropolitana de Barcelona, tant pel que fa a les polítiques implementades com a les dinàmiques creades.

Llegeix aquí tot el llibre.

Published inPISTES HÄNSEL* i GRETEL*Pistes Hänsel* i Gretel*

Be First to Comment

Deixa un comentari

Simple Share Buttons