Skip to content

Lluís Cabrera – Taller de músics. 40 años haciendo música (1979-2019)

Taller de Músics neix el 1979 al barri del Raval de Barcelona, recollint l’eclosió creativa de l’època i la confluència de músics d’orígens diversos que residien a la ciutat. Inicialment s’articula al voltant d’una escola de música especialitzada en jazz, flamenco i músiques populars, on tocar en grup i trepitjar escenari singularitzen el mètode pedagògic.

Empesa per la necessitat de donar sortida a les creacions de professors i estudiants, l’entitat desenvolupa diverses línies d’activitat en l’àmbit de la cultura fins a tramar un projecte integral i únic d’acompanyament artístic en el camp de la música.
Avui dia és més que una escola pionera en la difusió del jazz, el flamenco i les músiques populars. La formació es combina amb l’exhibició, la innovació i la recerca. El seu esperit inquiet, activista i compromès transcendeix les aules per donar lloc a orquestres i formacions, produccions i management d’artistes, edicions discogràfiques, festivals i programacions, projectes d’inclusió social, recerques i creacions pròpies.

Al llarg de la seva trajectòria, Taller de Músics ha anat omplint l’agenda de Barcelona amb diferents cites en les que programa produccions pròpies, creacions d’encàrrec i propostes que potser d’altra manera no es presentarien a la ciutat. Aquests projectes es duen a terme en col·laboració amb diferents espais públics i privats, als quals dota de contingut innovador i de qualitat. Facilitem la distribució de creacions de factoria pròpia, però també d’altres que reben acompanyament artístic. La promoció musical té com a àmbit d’acció el territori nacional i internacional. L’entitat compta amb un departament de Management & Produccions, reconegut com a referent en l’àmbit de la gestió cultural de la música moderna.

Dins el sector, el nostre és un projecte integral i únic d’acompanyament artístic en el camp de la música. Aquesta tasca consisteix en què l’art, la creativitat, l’espontaneïtat i la il·lusió acompanyin els nostres estudiants en el camí que va de l’aula a l’escenari.
Sabem que la vida acadèmica ha d’estar presidida pel rigor, l’exigència, el treball, les ganes d’aprendre… Però també sabem que més enllà del recinte institucional existeixen altres maneres de confrontar-se amb la música i amb l’art.

Així mateix desenvolupem una línia de treball dins l’àmbit de la intervenció social que acosta la pràctica musical a diferents sectors de la població, especialment aquells més vulnerables o desafavorits. Els projectes més destacats gaudeixen de suport professional per esdevenir propostes artístiques amb projecció i recorregut dins de l’escena musical.

La nostra forma de treballar es caracteritza per encoratjar orientacions que travessen tota l’activitat i hi donen una identitat pròpia: prioritat de l’enfocament vivencial i pràctic, especialment en les experiències d’aprenentatge i creació; acompanyament en la professionalització de joves músics i recursos de suport a músics professionals; suport integral en el desenvolupament de propostes artístiques de nova creació; descoberta, captació i suport a joves talents amb potencial per a desenvolupar carreres artístiques destacades; foment de la creativitat, la recerca, l’experimentació i la innovació artístiques des d’una perspectiva heterodoxa i atrevida; creuament, diàleg i intercanvi entre estils musicals, disciplines artístiques i llenguatges estètics; projecció internacional de les propostes pròpies i col·laboracions amb artistes, entitats i institucions d’altres països; exigència i criteri en els resultats i els processos de formació i producció musicals.

Taller de Músics és un pol d’activitat artística, un laboratori creatiu, un agent de dinamització social i cultural i una institució musical de referència internacional.

ELS NOSTRES AVALS
Enrique Morente. Tete Montoliu. Miguel Poveda. Santiago Auserón. Duquende. Joan Albert Amargós. Rosalía. Maika Makovski. Alfred García. Salvador Sobral. Judit Nedderman. Agustí Fernández. Jorge Pardo. Mayte Martín. Lax N’Busto. Marina Rosell. Joan Reig (Els Pets). Pau Riba. Nina. Sergio Dalma. Marc Parrot. Pau Donés. Dolo Beltrán (Pastora). Juan Habichuela. Lucrecia. Estrella Morente. Chicuelo. Chano Domínguez. Tomatito. Mala Rodríguez. Pepe Habichuela. Zé Eduardo. Javier Colina. Lluís Vidal. Perico Sambeat. Manolo Sanlúcar. Daniel Alegret (Els Amics de les Arts). Cris Juanico. Sílvia Pérez Cruz. Andrea Motis. Clara Peya. Lídia Pujol. Joan Chamorro. Javier Ruibal. Jordi Bonell. Carles Benavent. Martirio. Jaume Pla (Mazoni). Manu Guix. Josep M. Thió (Sopa de Cabra). Bill Stewart. Brad Mehldau. Cecil Taylor. Jorge Rossy. Giovanni Hidalgo. Joe Hunt. Gonzalo Rubalcaba. Horacio ‘El Negro’. Isaac Delgado. Joe Chambers. Joe Temperly. John Abercrombie. John Scofield. Jon Mayer. Chris Cheek. Kurt Rosenwinkel. Larry Granadier. Max Roach. Trilok Gurtu. Mulgrew Miller. Seamus Blake. Sean Levitt. Sheila Jordan. Shoji Kojima. Stephane Galland. Steve Brown. Steve Herrera. Steve Wilson. Thad Jones…

*

Lluís Cabrera es Presidente de la Fundación Taller de Músics.

Published inCiclosPeriodismo cultural y otras pistasPUBLICACIONES

Be First to Comment

Deja una respuesta

Simple Share Buttons